Online Tutoriális Program

Vizsgázz a rajzelemzés 10+1 területéből 12 hét alatt és legyél okleveles szakértő 

A RAJZELEMZÉS MEGVÁLTOZOTT...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer, amikor a rajzelemzés még abból állt, hogy az emberrajz alapján értékelte a gyógypedagógus a gyermek fejlettségét.

Ezek az idők már elmúltak.

A 70-es években Amerikában új rajztesztek születtek, a 80-as években Németországban új elmélet bontakozott ki, a 90-es években létrejött hazánkban a képi kifejezéspszichológia, ami minden eddiginél többet képes megérteni a képekből.

Ez olyan szintre emelte a rajzelemzést, amely korábban elképzelhetetlen volt. Az SSCA módszer kimutatta, hogy a rajz többet tud a kliensről, mint a kliens saját magáról.

Ma már a rajzvizsgálati szakértő a fejében hordoz egy térképet, amelynek segítségével pusztán rápillant egy képre és azonnal hiteles következtetéseket von le.

A szakkönyvek tudományos nyelvezete nehezen érthető és minden egyes rajz más megközelítést kíván. A rajzvizsgálat gyakorlati alkalmazását ezért ...

… nem lehet könyvből megtanulni.

Te is tudsz fejlődni?

Egészen elképesztő, hogy a rajzvizsgálat az utóbbi években milyen hatalmas fejlődésen ment át. Ezért ma már olyan segítő szakemberekre van szükség, akik megfelelnek hét kritériumnak:

 1. átlátják a modern rajztesztek rendszerét,
 2. mindig a megfelelő módszert választják,
 3. az SSCA-val bármilyen képet megértenek,
 4. azonnali és hiteles következtetéseket vonnak le,
 5. tisztelik a rajzot, mert értik, milyen komoly dolog,
 6. fejet hajtanak a bonyolult összefüggések előtt,
 7. betartják saját kompetenciahatáraikat.

Ezért a Rajzelemzési Intézet is megemelte a lécet.

Intézetünk Prof. Dr. Vass Zoltán kutatásai alapján új tanulmányi programot hozott létre modern szakemberek képzésére, akik mind a hét kritériumot teljesítik.

A RAJZELEMZÉSI INTÉZET
BEMUTATJA 
AZ ONLINE TUTORIÁLIS PROGRAMOT

Vedd fel a kesztyűt és érd utol a legjobbakat – vizsgázz le a rajzvizsgálat 10+1 kritikus alapterületéből, amit sehol máshol nem tanítanak:

1. A HÉTLÉPÉSES MÓDSZER (SSCA)

2. SPONTÁN FIRKÁK ÉS  FIRKATESZTEK

3. A SZÍNEK PSZICHOLÓGIÁJA

4. A FARAJZOK ELEMZÉSE

5. A CSALÁDRAJZ NYOLC TÍPUSA

6. RAJZOK VILLÁMOLVASÁSA

7. TANÁCSADÁS RAJZOKKAL

8. PÁRKAPCSOLATI RAJZELEMZÉS

9. FREUDI ÉNERŐ ÉS ERŐFORRÁSOK

10. A LAKÁS ÉRZELMI TÉRKÉPE

… és utána integráld a 10+1 területet: legyél Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az Online Tutoriális Programban 10+1 kritikus fontosságú témát sajátítasz el egymás után, összesen 12 hét alatt (a +1 téma a bevezető fejezetre értendő).


Kezdési időpont: 


Alapvetően saját időbeosztásod szerint tanulsz online formában, azonban ezt nem egyedül teszed, hanem kislétszámú osztályban.

Az osztály élő, személyes segítséget kap az Intézet oktatóitól heti 1 óra online konzultáció formájában. Itt csoporttársaiddal együtt minden kérdést feltehettek, továbbá gyakorló feladatokat kaptok, amelyeket mindenki egyénileg old meg a konzultáció során.


Egy osztály létszáma mindössze 7-15 fő. Ez lesz a heti beosztásod 12 héten át:

 • Keddenként megnyílik a soron következő téma, hozzáférést kapsz 1-4 órányi oktatófilmhez, zártkörű előadásanyagokat tölthetsz le és elérhetővé teszünk számodra egy online tudástesztet. A videók különlegesen értékesek, mert élő képzések felvételeiből készültek, így a résztvevők kérdéseiből és megoldásaiból is rengeteget tanulhatsz.
 • EZUTÁN BÁRMIKOR megnézheted a videókat és kitöltheted az online tudástesztet. Siker esetén igazolást kapsz az adott résztémáról.
 • Minden HÉTEN online konzultációs lehetőséget kapsz 1 óra időtartamban. Itt élőben megkérdezhetsz tőlünk mindent, amit nem világos.
 • Kérésre mindezeken túl személyesen fogad Téged a professzor úr.

Amikor már mind a 10 kurzust elvégezted és minden vizsgát letettél, jelentkezhetsz online záróvizsgára, és megírhatod a záródolgozatot (esettanulmányt).

Siker esetén oklevelet kapsz, amelyet a Rajzelemzési Intézet állít ki és a professzor úr ír alá.

Az oklevélen szereplő megnevezés: Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő.

TEMATIKA HETI BONTÁSBAN

A heti órarended az alábbi lesz:

1. HÉT

2019. szept. 17.

1. TEMATIKUS EGYSÉG: Alapozó ismeretek
Az első héten megismered a rajzelemzés mai szemléletét. Ezután nyomban gyakorlatok következnek, amelyekkel megtanulod elkerülni az öt leggyakoribb tévedést, valamint a tipikus értelmezési és gondolkodási problémákat.

2. HÉT

2019. szept. 24.

2. TEMATIKUS EGYSÉG: A hétlépéses módszer (SSCA)
A második héten megismered a hétlépéses módszert (SSCA) és a fenomenológiai térképet. Rengeteg megfigyelési szempontot és értelmezéset tanulsz, amelyekkel képes leszel elkezdeni bármilyen rajz, firka, festmény értelmezését.

3. HÉT

2019. okt. 1.

3. TEMATIKUS EGYSÉG: A spontán firkák és a firkatesztek elemzése
Megtanulod a vonal anatómiájának elemzését, amit ezentúl folyamatosan alkalmazni fogsz más rajzokhoz is. Ismerni fogod a klasszikus firkateszteket és alkalmazási módjukat. Példákat látsz a hétköznapi, spontán firkák elemzésére, amelyek sokszor tudattalan tartalmakat jeleznek. Tudni fogod, hogyan vizsgáld az érzelmeket firkák segítségével, és hogy mi különbözteti meg az egészséges és patológiás firkákat egymástól.

4. HÉT

2019. okt. 8.

4. TEMATIKUS EGYSÉG: A színek pszichológiai értelmezése
Egy rajzvizsgálati szakértőnek alaposan ismernie kell a színek pszichológiai értelmezését, hiszen a színválasztás és a személyiség szorosan összefügg. Ez az egyik legérdekesebb fejezet, mert belemerülünk a színpszichológia és a színdiagnosztika tudományába. Tudni fogod, mit jelentenek a kedvelt és az elutasított színek, hogyan tárhatók fel az egyéni színkulcsok, mi a normális és mi a patológiás?

5. HÉT

2019. okt. 15.

5. TEMATIKUS EGYSÉG: A farajzok részletes elemzése
A vonal és a szín után itt az ideje a klasszikus rajzvizsgálati módszerek tanulmányozásának. Az első a farajzok elemzése. Sajnos a legtöbben még mindig Koch 1949-es, elavult módszerét alkalmazzák, pedig azóta sokat fejlődött ez a terület is. Megtanulod a farajzok elemzésének mai módszerét, a mozgásfolyamat elemzését, a fa részeinek helyes értelmezését és az újabban publikált, kiváló módszereket.

6. HÉT

2019. okt. 22.

6. TEMATIKUS EGYSÉG: A családrajz 8 típusa
A családrajz a legfontosabb gyermekrajz-típus, mert amit a gyermek a családrajzban elmond magáról, azt szavakkal nem tudja kifejezni. Megismered a családrajz nyolc típusát és azok pszichológiai értelmezését. Tudni fogod, melyik családrajz-tesztet rajzoltasd meg óvodás vagy iskolás gyermekkel, melyiket kamaszokkal vagy felnőttekkel, milyen a normális, egészséges rajz, mit kell mindenképpen észrevenni, melyek a tüneti jelzések és hogyan kell őket értelmezni.

7. HÉT

2019. okt. 29.

7. TEMATIKUS EGYSÉG: Rajzok villámolvasása 30 másodperc alatt
A szakértő az SSCA módszer segítségével képes azonnali elemzésre. Ehhez persze sokat kell tanulni. A folyamat azonban felgyorsítható három speciális módszerrel, amit az utóbbi években kísérleteztünk ki. Ez a fejezet azt a tudást adja át, amivel a rajzok 90%-át azonnal meg lehet érteni.

8. HÉT

2019. nov. 5.

8. TEMATIKUS EGYSÉG: Segítő tanácsadás rajzokkal
A rajzvizsgálat rendkívül jól használható eszköz a tanácsadási helyzetben, hiszen őszintén feltárja a kliens aktuális problémáját és olyan összképet ad akár egyetlen ülés alatt, ami másként nem lehetséges. Ezen a héten speciális rajzvizsgálati módszereket tanulsz meg, amelyeket kifejezetten tanácsadáshoz vagy coachinghoz ajánlunk.

9. HÉT

2019. nov. 12.

9. TEMATIKUS EGYSÉG: Párkapcsolati rajzelemzés
Ezen a héten a párkapcsolatok rajzvizsgálati módszereit ismered meg a tudományos kutatások fényében. Amivel foglalkozunk: (1) a párkapcsolat állapotának felmérése és kilátásainak megjóslása rajzvizsgálati módszerekkel, (2) a párkapcsolati összeillés, (3) a kapcsolat négy legfontosabb tünete, amire folyamatosan figyelni kell, (4) hogyan lehet feltárni, elég szeretetet kapott-e valaki gyermekkorában.

10. HÉT

2019. nov. 19.

10. TEMATIKUS EGYSÉG: Speciális módszerek I. A freudi énerő és az erőforrások mozgósítása
A képzés koronáját a speciális alkalmazási területek jelentik. Ezekből kettőt választottunk ki. Az elsőben megtanulod, hogyan lehet felmérni az énerő szintjét, mi a zseniális Freud szemléletében, hogyan lehet belső erőforrásokkal növelni az énerőt és mindehhez miért olyan fantasztikus eszköz a képi kifejezés. A tanultakat saját életedben is hasznosítani fogod.

11. HÉT

2019. nov. 26.

11. TEMATIKUS EGYSÉG: Speciális módszerek II. A lakás érzelmi térképe
A második speciális módszer az érzelmi alaprajz, ami feltárja, hol lokalizálódnak a lakásban a pozitív és a negatív érzelmek, hogyan lehet ezeket megváltoztatni és mit mondanak el a személyiségről. Mindezt egy hihetetlenül izgalmas rajzteszt segítségével fogod megtanulni!

12. HÉT

2019. dec. 3.

12. TEMATIKUS EGYSÉG: ZÁRÓDOLGOZAT ÉS ZÁRÓVIZSGA
Az Online Tutoriális Program utolsó hetében átismétled az eddigieket és felkészülsz az online záróvizsgára. A záródolgozatot benyújthatod azonnal vagy 6 hónapon belül. Az összes kurzusfeladat sikeres teljesítése esetén az Intézet megkapod az Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő minősítést.

TEMATIKA HETI BONTÁSBAN

A heti órarended beosztása az alábbi lesz (asztali számítógépen még több részlet jelenik meg):

1. HÉT

2019. szept. 17.

1. TEMATIKUS EGYSÉG: Alapozó ismeretek

2. HÉT

2019. szept. 24.

2. TEMATIKUS EGYSÉG: A hétlépéses módszer (SSCA)

3. HÉT

2019. okt. 1.

3. TEMATIKUS EGYSÉG: A spontán firkák és a firkatesztek elemzése

4. HÉT

2019. okt. 8.

4. TEMATIKUS EGYSÉG: A színek pszichológiai értelmezése

5. HÉT

2019. okt. 15.

5. TEMATIKUS EGYSÉG: A farajzok részletes elemzése

6. HÉT

2019. okt. 22.

6. TEMATIKUS EGYSÉG: A családrajz 8 típusa

7. HÉT

2019. okt. 29.

7. TEMATIKUS EGYSÉG: Rajzok villámolvasása 30 másodperc alatt

8. HÉT

2019. nov. 5.

8. TEMATIKUS EGYSÉG: Segítő tanácsadás rajzokkal

9. HÉT

2019. nov. 12.

9. TEMATIKUS EGYSÉG: Párkapcsolati rajzelemzés

10. HÉT

2019. nov. 19.

10. TEMATIKUS EGYSÉG: Speciális módszerek I. A freudi énerő és az erőforrások mozgósítása

11. HÉT

2019. nov. 26.

11. TEMATIKUS EGYSÉG: Speciális módszerek II. A lakás érzelmi térképe

12. HÉT

2019. dec. 3.

12. TEMATIKUS EGYSÉG: ZÁRÓDOLGOZAT ÉS ZÁRÓVIZSGA

"Az online forma még agyonterhelt napjaimba is belefér"
– Szabó Éva

“Az időbeosztásom nagyon feszes, azonban ezeket a filmeket akár késő este is megnézhetem, akár többször is.”

– Tóth Mária Anna

Mire használhatod ezt a tudást? Kattints ide

Az oktatókról (kattints ide)

A képzés elvégzése után olyan rajzelemzési térkép lesz a fejedben, amivel többé nem tévedsz el. Mindig tudni fogod, hol tartasz a kép megértésében, merre folytasd a felfedező utazást a rajz megértésében, és folyamatosan újabb és újabb felismeréseid lesznek.

Neked való?

Kattints arra, ami Rád vonatkozik:

Pedagógusoknak: tanár, tanító, óvónő

Pszichológusoknak

Egyetemi, főiskolai hallgatóknak

Aki már tanult rajzelemzést máshol

Aki grafológiát tanult

Aki maga is rajzol vagy fest

Aki csoportokat tart vagy művészetterápiát

Akit az önismeret érdekel

Most különleges ajándékkal:

Egyösszegű befizetés esetén ajándékként ingyenesen megkapod az egyedülálló ARTIES online rajzelemző program felnőtt- és gyermekrajz-verzióját 1 éves licensszel (olvass róla itt).

A program hatalmas segítséget ad a rajzok hiteles, objektív megértéséhez, mert minden rajzi jegy értelmezése szerepel benne, sőt intelligens javaslatokat tesz.

100%-os részvételi díj visszafizetési garancia


Szeretnénk, ha Te is annyi örömöt és izgalmat találnál a képzésben, mint amit megalkotása nekünk jelentett.


Azt szeretnénk, hogy ne kelljen azon gondolkodni, megéri-e belekezdeni, ezért átvállaljuk Tőled a döntés kockázatát.


Próbáld ki a képzést és ha nem vagy vele ELÉGEDETT, akkor 100%-ban visszautaljuk számládra a befizetett részvételi díjat.


Ilyen egyszerű: ha nem azt kapod, amire számítottál, akkor a kezdés után 14 napon belül küldj egy e-mailt vagy telefonálj, és visszautaljuk a befizetett részvételi díjat, sőt a kártyakezelési és banki díjakat is mi fizetjük.


Így sokkal könnyebb lesz belekezdeni!

Mikor indul?

Kezdés:

A létszám korlátozott (7-15 fő), mert számunkra fontos, hogy személyes figyelmet biztosítsunk mindenkinek, aki igényli.

Képzéseink a meghirdetés után rövidesen betelnek. Ez a tanfolyam idáig mindig teltházzal indult.

Hogyan lehet jelentkezni?

Mielőtt jelentkezel, ismerd meg a tananyagot: lépj be a tartalomjegyzékbe és nézz bele ingyen a fejezetekbe.

Ha tetszik és szeretnél jelentkezni, akkor két teendőd van:

1. Első lépés: biztosítsd helyed 6000 Ft regisztrációs díjjal, mert a csoport bármelyik nap betelhet.

A helyeket beérkezési sorrendben töltjük fel (bankkártyás fizetésnél ez azonnal megtörténik, utalásnál az összeg beérkezése számít).

Az alábbi űrlap beküldése után rendszerünk azonnal lefoglalja helyed (bankkártyás fizetésnél; átutalás esetén az összeg beérkezésekor), kiállítja a számlát és elküldi e-mail címedre jelentkezésed megerősítésével együtt.

2. Második lépés: a részvételi díj befizetése. Erre a regisztráció után három hét áll rendelkezésedre, bankkártyával vagy utalással, a visszaigazoló e-mailben kapott linken.

A részvételi díj 5 x 34.633 Ft, amely befizethető bankkártyával vagy utalással is.

Gyakori kérdések

Miben különbözik más képzésektől?

Négy dologban különbözik:

1. Azért tutoriális program, mert az egyéni tanulásról szól. Személyes kapcsolatba kerülsz az Intézettel, kézen fogva vezetünk, feladataidat egyénileg értékeljük és minden egyes kérdésedre válaszolunk.

2. Ez az egyetlen átfogó program, amely a rajzelemzés 11 modern irányvonalát oktatja. Azoknak való, akik az összes fontos módszert meg akarják tanulni.

3. Ez a legrészletesebb. Minden oktatási hét egy-egy komplett képzés anyagát foglalja össze videókkal, segédanyagokkal, feladatokkal és újdonságokkal. A videók azért is különleges értékesek, mert élő képzések felvételeiből készültek, így a résztvevők kérdéseiből és megoldásaiból is rengeteget tanulhatsz.

4. Olyan 12 hetes rendszerbe lépsz be, aminek világosan látod az elejét és a végét. Ha felszállsz erre a "hajóra", akkor 12 hét alatt biztosan eljuttat a célállomáshoz. Neked csak annyi a dolgod, hogy heti néhány órát szánj rá.

A 11 témáról is kapok külön igazolást?

Igen, amennyiben sikeresen vizsgázol, tehát 70% felett teljesíted az online tudástesztet.

Ebben az esetben az igazolást a vizsga után azonnal letöltheted PDF formátumban.

Ha pedig mindből levizsgáztál, sikeres a záróvizsga és a záródolgozat is, akkor mindezeken felül kapod a végső oklevelet az Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő megnevezéssel.

Az osztályok oktatása élő formában történik?

Nem, a heti fejezeteket nem élő előadáson hallgatod meg, hanem online formában. Ez azért előnyös, mert így nem kell alkalmazkodnod az időponthoz és akkor foglalkozhatsz vele, amikor neked kényelmes.

Ha Te például egyetlen délután alatt szeretnéd feldolgozni az egész heti tananyagot, azt is megteheted.

Ha az egész hétre elnyújtod, az is rendben van. Sőt, a képzés teljes időtartama alatt bármikorra beoszthatod magadnak a filmeket és a teszteket is!

Az osztály azonban mégis találkozik egy online felületen, a csütörtöki megbeszéléseken, amelyeket az Intézet egyik oktatója vezet. Itt teheted fel kérdéseidet és élőben kapsz választ rájuk.

Ha valami miatt nem tudsz bekapcsolódni a heti megbeszélésekbe, az sem jelent kizáró okot. Ezek anyagát ugyanis rögzítjük és megosztjuk Veled.

Lesz még ilyen képzés máskor is?

Az Intézet mindig más programokat indít, hiszen a tananyag a professzor úr tudományos kutatóműhelyéből származik, ami folyamatosan megújul.

Ez a személyes képzésen ráadásul folyamatosan odafigyelünk a résztvevőkre, állandó kapcsolatban vagyunk, egyéni és csoportos kérdésekre válaszolunk, ami  jelentős kapacitást von el az Intézettől. 

Így már gondolom megérted, hogy a rendszeres meghirdetést nem tudjuk garantálni. Ha látod ezt a honlapot, akkor szerencséd van, mert éppen nyitva a kapu.

A gombra kattintva beléphetsz az online tanfolyam tartalomjegyzékébe és ingyen belenézhetsz a tananyagba. Így sokkal könnyebb dönteni!

További gyakori kérdések

Hogyan történik az online konzultáció?

Mi lesz, ha nem sikerül a vizsga?

Házi feladatok lesznek?

Mi történik, ha nem tudom egy hét alatt elvégezni az adott témakört?

Személyes konzultációt kérhetek?

Akkreditált kreditpontokat kapok érte?

Milyen befizetési lehetőségek vannak?

Az élő vagy online alapképzés után tanulok itt újat?

Később is segítünk Neked!

A Rajzelemzési Intézet "diákjaként" akkor is szívesen segítünk Neked, amikor már befejezted a tanfolyamot.

Innentől kezdve mindig megkereshetsz minket szakmai kérdéseiddel a Neked megfelelő formában: telefonon, e-mailen vagy a személyes fogadóórán.

"Hétközben munkahelyen dolgozom, hétvégén mindkét napon gyerekekkel foglalkozom ... ezért gondoltam online a tanulást."  [Makra Ildikó Judit]

"Saját időbeosztásom szerint haladhatok... az élő előadás adott időben, adott helyen van, s ha érdekel, ott kell lennem, akár fáradt vagyok, akár nem." [Móricz József]

"Most, hogy a neten találkoztam ismét a korábban dédelgetett álommal, hogy megtanulom, hát elkezdtem... így nem vagyok időhöz kötve és a lehetőségeim tempójában követhetem a feladatokat, és várom, hogy a »titkok« birtokába jutok" [Jobbágy Kati]

"Régóta meg akartam tanulni a rajzokat elemezni, és ezt a tanfolyamot tartottam a legjobbnak. És azért online, mert itthon vagyok a 17 hónapos kisfiammal" [Juhász Réka]

A gombra kattintva beléphetsz az online tanfolyam tartalomjegyzékébe és ingyen belenézhetsz a tananyagba. Így sokkal könnyebb dönteni!

Rajzelemzési Intézet

Rajzelemzési Intézet:
a hiteles tudás
2019

Send this to a friend