Online Tutoriális Program 2018

Kezdési időpont: 2018. május 8.

Online Tutoriális Program

Vizsgázz a rajzelemzés 11 területéből és legyél okleveles szakértő 12 hét alatt

A RAJZELEMZÉS MEGVÁLTOZOTT...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer, amikor a rajzelemzés még abból állt, hogy az emberrajz alapján értékelte a gyógypedagógus a gyermek fejlettségét.

Ezek az idők már elmúltak.

A 70-es években, Amerikában új rajztesztek születtek, a 80-as években Németországban új elmélet bontakozott ki, majd a 90-es években létrejött hazánkban a képi kifejezéspszichológia, ami minden eddiginél többet képes megérteni a képekből.

A képi kifejezéspszichológia olyan szintre emelte a rajzelemzést, amely korábban elképzelhetetlen volt. Az SSCA módszer kimutatta, hogy a rajz többet tud a kliensről, mint a kliens saját magáról és a rendszerelemzés segítségével mély megértéshez jut el.

Ma már a rajzvizsgálati szakértő a fejében hordoz egy térképet, amelynek segítségével pusztán rápillant egy képre és azonnal hiteles következtetéseket von le.

A szakkönyvek tudományos nyelvezete nehezen érthető és minden egyes rajz más megközelítést kíván. A rajzvizsgálat gyakorlati alkalmazását ezért ...

… nem lehet könyvből megtanulni.

TE IS TUDSZ FEJLŐDNI?

Egészen elképesztő, hogy a rajzvizsgálat az utóbbi években milyen hatalmas fejlődésen ment át. Ezért ma már azokra a segítő szakemberekre van szükség, akik:

 • átlátják a rajztesztek rendszerét,
 • mindig a megfelelő módszert választják,
 • ismerik a klasszikus és a modern módszereket,
 • az SSCA segítségével bármilyen képet megértenek,
 • azonnali és hiteles következtetéseket vonnak le,
 • tisztelettel fordulnak a képi kifejezés felé, mert értik, milyen komoly dolog,
 • fejet hajtanak a rajz bonyolult összefüggései előtt,
 • ismerik és betartják saját kompetenciahatáraikat.

Ezért mi is megemeltük a lécet: vadonatúj képzési programot hoztunk létre, hogy képes legyél mindarra, ami a felsorolásban szerepel.

Kezdés: 2018. május 8.

BEMUTATJUK AZ ONLINE TUTORIÁLIS PROGRAMOT

Vedd fel a kesztyűt és érd utol a legjobbakat – vizsgázz le a rajzvizsgálat 11 kritikus alapterületéből...

… és utána integráld a 11 területet: legyél Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az Online Tutoriális Programban 11 kritikus fontosságú témát sajátítasz el egymás után, összesen 12 hét alatt.

(Ha nem tudsz feldolgozni minden héten új témát, az sem baj. Az új témákat Tőlünk hetente mindig megkapod, de magad oszthatod be, hogy mennyi idő alatt dolgozod fel őket. A témák 1-4 óra időt igényelnek és az utolsótól kezdve még 6 hónap tartalék idő áll rendelkezésedre a befejezéshez.)

Saját időbeosztásod szerint tanulsz online formában, azonban ezt nem egyedül teszed, hanem kislétszámú osztályban. 

Az osztály élő, személyes segítséget kap az Intézet oktatóitól heti 1 óra online konzultáció formájában. Itt csoporttársaiddal együtt minden kérdést feltehettek, továbbá gyakorló feladatokat kaptok, amelyeket mindenki egyénileg old meg a konzultáció során.

Egy osztály létszáma mindössze 7-15 fő.

A heti beosztás 12 héten át a következő:

 • A program időtartama alatt minden kedden megnyílik a soron következő téma. Hozzáférést kapsz 1-4 órányi oktatófilmhez, zártkörű előadásanyagokat tölthetsz le és elérhetővé teszünk számodra egy online tudástesztet. A videók különlegesen értékesek, mert élő képzések felvételeiből készültek, így a résztvevők kérdéseiből és megoldásaiból is rengeteget tanulhatsz.
 • A rákövetkező hétfőig 6 napod van arra, hogy megnézd a videókat és kitöltsd az online tudástesztet (ha több időre van szükséged, nem probléma: a képzés után még 6 hónapig pótolhatsz mindent). 
 • Siker esetén igazolást tölthetsz le az adott résztémáról.

Amikor már mind a 11 kurzust elvégezted és minden vizsgát letettél, teljesíted az online záróvizsgát és megírod a szakdolgozatot (esettanulmányt).

Siker esetén oklevelet kapsz az egész képzés komplett elvégzéséről, amelyet a Rajzelemzési Intézet állít ki és a professzor úr, valamint Viola ír alá.

Az oklevélen szereplő megnevezés: Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő.

Neked való?

Ez a csekklista segít

 • Ha lépésről lépésre akarsz haladni... akkor IGEN.
 • Ha már tanultál nálunk és ráncba akarod szedni a tudásod... akkor IGEN.
 • Ha próbára akarod tenni magad és a kihívás vonz... akkor IGEN.
 • Ha szuperelfoglalt vagy és nem tudsz erre szánni heti néhány órát... akkor NEM!  Itt valódi tudást szerzel, amihez erőfeszítés szükséges – még akkor is, ha a kurzus minden percét élvezed.

KÉPZÉSI FORMA: ONLINE
Kezdés: 2018. május 8.
Pedagógusok, segítő szakemberek, felsőokt. hallgatók számára kedvezménnyel

Küldd be e-mail címed jelentkezéshez vagy ha gyors tájékoztatást kérsz árakról és kedvezményekről:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

(c) 2018 Rajzelemzési Intézet. Adataidat nem adjuk ki senkinek és bármikor törölheted őket.

Most különleges ajándékkal:

2018. május 8-ig beérkező, egyösszegű befizetés esetén ajándékként ingyenesen megkapod az egyedülálló ARTIES online rajzelemző program felnőtt- és gyermekrajz-verzióját 1 éves licensszel (olvass róla itt).

A program hatalmas segítséget ad a rajzok hiteles, objektív megértéséhez, mert minden rajzi jegy értelmezése szerepel benne, sőt intelligens javaslatokat tesz.

Gyakori kérdések

Miben különbözik más képzésektől?

Négy dologban különbözik:

1. Azért tutoriális program, mert az egyéni tanulásról szól. Személyes kapcsolatba kerülsz az Intézettel, kézen fogva vezetünk, feladataidat egyénileg értékeljük és minden egyes kérdésedre válaszolunk.

2. Ez az egyetlen átfogó program, amely a rajzelemzés 11 modern irányvonalát oktatja. Azoknak való, akik az összes fontos módszert meg akarják tanulni.

3. Ez a legrészletesebb. Minden oktatási hét egy-egy komplett képzés anyagát foglalja össze videókkal, segédanyagokkal, feladatokkal és újdonságokkal. A videók azért is különleges értékesek, mert élő képzések felvételeiből készültek, így a résztvevők kérdéseiből és megoldásaiból is rengeteget tanulhatsz.

4. Olyan 12 hetes rendszerbe lépsz be, aminek világosan látod az elejét és a végét. Ha felszállsz erre a "hajóra", akkor 12 hét alatt biztosan eljuttat a célállomáshoz. Neked csak annyi a dolgod, hogy heti néhány órát szánj rá.

A 11 témáról is kapok külön igazolást?

Igen, amennyiben sikeresen vizsgázol, tehát 70% felett teljesíted az online tudástesztet.

Ebben az esetben az igazolást a vizsga után azonnal letöltheted PDF formátumban.

Ha pedig mindből levizsgáztál, sikeres a záróvizsga és a szakdolgozat is, akkor mindezeken felül kapod a végső oklevelet az Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő megnevezéssel.

Az osztályok oktatása élő formában történik?

Nem, a heti fejezeteket nem élő előadáson hallgatod meg, hanem online formában. Így mindenki akkor tanul, amikor akar.

Ha Te például egyetlen délután alatt szeretnéd feldolgozni az egész heti tananyagot, azt is megteheted.

Ha az egész hétre elnyújtod, az is rendben van. Sőt, a képzés teljes időtartama alatt bármikorra beoszthatod magadnak a filmeket és a teszteket is!

Az osztály azonban mégis találkozik egy online felületen, a csütörtöki megbeszéléseken, amelyeket az Intézet egyik oktatója vezet. Itt teheted fel kérdéseidet és élőben kapsz választ rájuk.

Ha valami miatt nem tudsz bekapcsolódni a heti megbeszélésekbe, az sem jelent kizáró okot. Ezek anyagát ugyanis rögzítjük és megosztjuk Veled.

Lesz még ilyen képzés máskor is?

Az Intézet mindig más programokat indít, hiszen a tananyag a professzor úr tudományos kutatóműhelyéből származik, ami folyamatosan megújul.

Ez a személyes képzésen ráadásul folyamatosan odafigyelünk a résztvevőkre, állandó kapcsolatban vagyunk, egyéni és csoportos kérdésekre válaszolunk, ami  jelentős kapacitást von el az Intézettől. 

Így már gondolom megérted, hogy a rendszeres meghirdetést nem tudjuk garantálni. Ha látod ezt a honlapot, akkor szerencséd van, mert éppen nyitva a kapu.

Házi feladatok lesznek?

Technikailag hogyan történik a csütörtöki online konzultáció?

A tematikus online tematikus képzések közül néhányat már elvégeztem. Érdemes befizetnem erre az új képzésre?

Mi történik, ha egy hét alatt nem tudom feldolgozni az adott témát?

Mi lesz, ha nem sikerül valamelyik vizsga?

Én már elvégeztem a rajzelemzési alapképzést. Ajánljátok nekem is a tutoriális programot?